Press

"Eva-Stina Byggmästar [...] är värd att kallas det svenska språkets Shakespeare. Ingen har gjort så plumpt vilda och vackert sensuella kärleksdikter som hon. " (Anne Brügge, Hudiksvalls Tidning.)
 

"Det är, helt enkelt, alldeles underbart och befriande att läsa och ta del av denna högst medvetna och illusoriska naivitet. Nästa gång, kära läsare, du strövar i världen - dyk ned i mullen och ihåligheter och gräsgångar och ta del av den poesi som gror och växer. Kom sedan och tacka miniatyrsurrealismens och sinnesberusningens drottning Eva-Stina Byggmästar, för att ha väckt dig ur vardagsdvalan och väglett dig dit." (Daniel Andersson, Norrköpings Tidningar)

 
"Byggmästar är en trägen och fantasifull språkarbetare: uppsluppen, rolig, naiv. Och djupt allvarlig. Kort sagt - en poet." (Mats Granberg, Norrköpings Tidningar) 

 
"För mig är Eva-Stina Byggmästar en av de få riktigt djärva och utmanande poeterna som verkligen griper tag, från insidan och ut igen - jag fylls av lika delar häpnad och avundsjuka, så enkelt, så vackert och djupt gripande." (Kristian Lundberg, Expressen)
 

"Vem trodde naturlyrik kunde vara så rolig innan Byggmästar äntrade scenen? (Per Olvmyr, Webbmagazinet Beijerskajen 8)

 
"Byggmästar är en originell poet [...]. (Eva Ström, Sydsvenskan)
 

"Poeten har funnit sitt uttryck i världen i en koncenterard röst som lätt kan urskiljas bland världens alla surrande stämmor." (Eva Elmgren, Borås Tidning)